Fondacija Selak podelila Od pašnjaka do naučenjaka gimnazijalcima

Fondacija Mladen Selak posetila je GImnaziju Mihajlo Pupin u Kovačici. Povod je bio dodela knjiga Od pašnjaka do naučenjaka učenicima ove Gimnazije.

Do sada je Fondacija podelila preko 25.000 izdanja za deset godina, a ova škola dobila je najviše, i to na inicijativu direktorke Tatiane Brtkove.

Cilj podele knjiga u školama je napraviti vrednosni sistem, planirati svoju profesiju, učiti i živeti pod Pupinovim mislima i idejama, nasuprot materijalnom vrednosnom kriterijumu.

Dodeli su prisustvovali prof dr Branko Kovačačević, predsednik Upravnog odbora Fondacije, Milan Božić, predsednik Fondacije, pomoćnica predsedika opštine Kovačica, Marijana Meliš, direktorka Gimnazije Mihajlo Pupin, Tatiana Brtkova. Svoju podršku događaju dao je i Institut Vlatakom iz Beograda ispred kog je govorio Milan Petrović koji je istakao veliko zadovoljstvo što ima priliku da učestvuje u ovoj donaciji.

Direktorka škole istakla je da će u ovoj školi Pupinova autobiografija biti obavezna lektira u narednoj 22/23 školskoj godini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *