Dojava stigla u Mlada pokolenja, jutros i u ostale škole

U 6 osnovnih škola sa naše teritorije stigla je dojava o bombi, najnovija informacija je da je u 9:45 stigla dojava o postavljenoj bombi i u Osnovnoj školi Mlada pokolenja u Kovačici. Svi su evakuisani iz škole, a u toku je policijska pretraga. Ostatak časova biće održan online, a, kada se ustanovi da je sve u redu, nastavlja se sa radom.

Širom Srbije i u Kovačici od jutros je vanredno stanje. Kako javljaju roditelji, a kako je i potvrđeno iz osnovnih škola u opštini Kovačica, noćas su stigle dojave da su postavljene bombe. Škole koje su dobile preteće mejlove su Osnovna škola Maršal Tito u Padini, Osnovna škola Sava Žebeljan u Crepaji, Osnovna škola Lukrecija Ankucić u Samošu, Osnovna škola Mihajlo Pupin u Idvoru, Osnovna škola Sveti Georgije iz Uzdina i Osnovna škola Moša Pijade u Debeljači. Predškolska ustanova Kolibri obavestila je zaposlene i roditelje u svojim ustanovama koje su u sklopu škola koje su dojave dobile da ne dolaze.

Gimnazija Mihajlo Pupin i Osnovna škola Mlada pokolenja nisu dobile dojave.

Predsednica Aktiva direktora, Nina Stanižan, potvrdila je ovu informaciju za RTV OK, i navela da čvrsto veruje da su dojave lažne, jer su bezbednosne mere u školama visoke. Nakon uviđaja, u školama u kojima postoji druga smena, nastava će se odvijati normalno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *