Idvor: Nekada neprohodni teren od rastinja, sada plaža

Savet Mesne zajednice Idvor spremno čeka letnju sezonu. Ipak o njoj je trebalo razmišljati mnogo ranije, odnosno, tokom prošle godine i tokom proleća ove, kako bi sve bilo spremno da kao nekada dočeka kupače. Pripreme idvorske plaže nisu bile nimalo lake, svedoči Svetislav Zakić, predsednik Saveta Mesne zajednice Idvor.

Prvo je trebalo izboriti se sa divljim rastinjem, potom vratiti vegetacionu ravnotežu, odnosno, raskrčiti divlje i posaditi pitomo. Radilo se u okviru 8 radnih akcija koje su sproveli sami Idvorci, oni su svoje slobodno vreme utrošili za opšte dobro svoga mesta, pridružilo se i Udruženje lovaca Mihajlo Pupin, i uz pomoć i podršku Saveta, i pojedinaca iz drugih mesta, celokupan posao priveden je kraju.

Uređena je ćuprija i nasut put, a posut je i kamen na ulaz u Tamiš kako voda ne bi bila mutna.

Radne akcije su podrazumevale krčenje rastinja, košenje, sadnju drveća… Idvorci se mogu pohvaliti činjenicom da su na ovom prostoru posadili 250 topola, a sve sa ciljem da se vrati nekadašnji ambijent ovog prostora koji je obilovao hladovinom i bio prijatan za kupače i rekreativce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *