Posle sedam godina, „Šljiva kao lek“ ponovo u Idvoru

U Idvoru je u nedelju, 17. septembra održana manifestacija „Šljiva kao lek“ u organizaciji Udruženja žena „Pijada Pupin“.

Prema rečima predsednice Udruženja žena „Pijada Pupin“ iz Idvora, Jelene Kalin, manifestacija „Šljiva kao lek“ je započela jednu lepu tradiciju, no pre nekih 7 godina, ova manifestacija je, nažalost, bila prekinuta. Članice pomenutog udruženja žena su se potrudile da ponovo ožive ovu staru manifestaciju i da okupe udruženja iz cele opštine i okruženja, kao i da kroz lepo druženje opet stave akcenat na neke prave vrednosti, pogotov kada je život na selu u pitanju.

Udruženja žena su imale priliku na ovoj manifestaciji da se takmiče u dve kategorije: najlepši starinski pekmez od šljive i najlepši starinski kolač od šljive a proglašena je i jedinstvena nagrada za najlepši štand.

Za kraj dana, članovi folklornog ansambla „Mihajlo Pupin“ iz Idvora, zajedno sa gostima iz Farkaždina i i Crepaje, održali su kulturno – umetnički program.

Na manifestaciji je učestvovalo 9 udruženja žena. Pored udruženja iz opštine Kovačice, učestvovalo je UŽ iz Sakula i Farkaždina.

Kako u nastavku navodi predsednica idvorskog udruženja žena, manifestaciju je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, organizaciono Turistička organizacija opštine Kovačica, Dom kulture „Mihajlo Pupin“ iz Idvora, Mesna zajednica Idvor, kao i mnogi drugi sponzori.

Ovakve manifestacije, idealne su prilike, da se sačuva i neguje tradicija.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *