U Kovačici i Uzdinu glasali Hrubik i Balan

U toku je glasanje na izborima za kandidate za savete nacionalnih zajednica nacionalnih manjina. U opštini Kovačica glasa se na 8 biračkih mesta.

Pravo glasa u južnom Banatu ima 28.817 birača, pored Kovačice, u samom Pančevu ima deset otvorenih biračkih mesta.

Na biračkom mestu u Kovačici glasao je predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik. Ovom prilikom je rekao da su izbori za kandidate nacionalnih saveta važni, jer su jedan od načina za institucionalno rešavanje pitanja koja su od interesa za građane naše opštine, kako za Slovake, tako i za pripadnike rumunske, mađarske i romske nacionalne zajednice.

  • Pozivam sve građane naše opštine koji imaju pravo glasa na današnjim izborima da svoje poverenje daju onima za koje su sigurni da će pravilno negovati naše nasleđe kako bismo osigurali svoju budućnost i očuvali identitet.

Podsećamo, svoje biračko pravo možete iskoristiti danas do 20 časova.

U Uzdinu na biračkom mestu u Osnovnoj školi Sveti Georgije glasao je zamenik predsednika Skupštine opštine Kovačica, Stelian Balan.

Stelian Balan je ovom prilikom rekao da je opština Kovačica uvek besprekorno sarađivala sa Nacionalnim savetom rumunske nacionalne manjine, i da je uveren da će tako biti i u budućnosti.

  • Pozivam građane koji imaju pravo glasa da svoje pravo i iskoriste, i time pokažu jedinstvo naše zajednice. Opština Kovačica će sasvim sigurno nastaviti da sarađuje sa svim nacionalnim savetima, i zato je važno da volja građana bude iskazana jasno i nedvosmisleno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *