Kovid je prisutan i lako se prenosi, vakcinišite se na vreme

U utorak, 24. januara 2023. u Domu zdravlja Кovačica organizovana je akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19. Održano je predavanje za građane opštine Кovačica, koji su mogli da se informišu i na licu mesta vakcinišu protiv kovid-19.
Promociji projekta prisustvovao je i zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, a prisutne je pozdravio direktor Doma zdravlja, dr Sorinel Živojin, nakon čega je predavanje održala dr Ana Nedeljković, načelnica Službe opšte medicine Doma zdravlja Кovačica.

Dr Ana Nedeljković je naglasila: Iako nismo u istoj situaciji kao 2020. godine i čini se da je najgori talas virusa kovid-19 prošao, sam virus je još uvek prisutan i lako se prenosi. U odnosu na početak epidemije, sada smo u velikoj prednosti, jer više znamo o virusu i o bolesti, dostupne su nam i vakcine koje štite od težih oblika bolesti i smrti… Veoma je važno da se građani, posebno stariji i hronični bolesnici, vakcinišu, kako oni koji nisu vakcinisani tako i oni kojima je od poslednje vakcinacije prošlo više od tri meseca. I ja ih pozivam da to učine što pre.


U Domu zdravlja Кovačica moguće je informisati se i vakcinisati se svakog radnog dana od 7 do 13 časova . Na raspolaganju je nam je najnovija, bivalentna vakcina, koja se koristi kao buster doza protiv kovid-19, dodaje doktorka.


Akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19 u Кovačici se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom ASB, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.


Od izuzetne važnosti je informisati građane, kako bi se vakcinisali i zaštitili od težih oblika ove smrtonosne bolesti, posebno osetljive kategorije stanovništva. Zato će se u Кovačici, kao i u mnogim drugim gradovima u Republici Srbiji, u narednom periodu organizovati niz predavanja za građane, kao i individualne posete porodicama, u saradnji sa partnerima i lokalnom zajednicom, istakla je Jelena Tešić, koordinatorka za komunikacije nevladine organizacije ASB.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *