Pisac iz Slovačke, ilustrator iz Kovačice, a knjiga za decu sa Kosova

U Gradskoj biblioteci grada Beograda, u utorak 02. februara, održana je promocija knjige Dve božićne tajne Zuzane Kubašakove iz Banske Bistrice za koju je ilustraciju radila Vjeroslava Svetlik iz Kovačice.

Knjiga je namenjena deci i govori o dve božićne priče. Ova knjiga je napisana na slovačkom jeziku i potom prevedena na srpski.

Kako kaže Vjeroslava Svetlik, slikarka iz Kovačice i ilustratorka ovog dela, veliki izazov je bio raditi na ovom delu s obzirom da autorka i Vjeroslava nisu imale prilike da fizički zajedno stvaraju već su bile na udaljenosti od 550 kilometara.

Organizator ove promocije bila je Fondacija i Galerija Babka iz Kovačice. Događaju su prisustvovali savetnica ministarke za kulturu gospođa Alma Rizmanović, zamenica ambasadora Republike Slovačke u Srbiji, Monika Podsklanova Šuhajdova, direktorka biblioteke iz Banske Bistrice, Iveta Babjakova, kao i mnogobrojni gosti iz sveta kulture.

Tiraž preveden na srpski biće poklonjen deci sa Kosova koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku, a najmlađima sa teritorije opštine Kovačica knjige će biti dostupne u bibliotekama u okviru osnovnih škola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *