Rešeno! Saniran krov na mesnoj zajednici Debeljača

Završena sanacija krova na zgradi mesne zajednice u Debeljači.

Nakon dve nedelje, završena je sanacija krovnog pokrivača na zgradi mesne zajednice u Debeljači. Rekonstrukcija je obuhvatala zamenu greda, letvi i crepa na kritičnim mestima, a problemi sa krovom bili su uzrok prokišnjavanja pri obilnijim padavinama.

Finansijska sredstva u iznosu od 300.000 dinara obezbedila je opština Kovačica.

U prethodnom periodu, radilo se i na ulepšavanju Debeljače kao i na proširenju kontaktata mesne zajednice sa pobratimljenim mestima u Mađarskoj.

U novembru prošle godine postavljen je natips u centru Debeljače sa imenom ovog mesta, što je naišlo na pozitivne kritike od strane meštana.

Takođe, krajem prošle godine postavljeni su i saobraćajni znaci na frekventnim mestima na ulicama Debeljače, uz pomoć i podršku lokalne samouprave, čime je podignut stepen bezbednosti na ulicama ovog mesta. Tada je iz budžeta opštine Kovačica izdvojeno je blizu milion dinara za ove namene.

Ranije je postavljena nova saobraćajna signalizacija, odnosno, znaci za zaustavljanje na raskrsnicama u Kovačici i kod Tripića ka Debeljači. Iscrtane su središnje i bočne linije na dva fronta – Od Tripića ka Debeljači u dužini od 2 km i duž letnjeg puta između Kovačice i Debeljače u dužini od 3,5 km.

U okviru ovog posla postavljeno je 23 saobraćajna znaka, urađeni pešački prelazi ukupno 45m2, obeležavanje natpisa škola  na deset mesta, obeleženo je 21 pakring mesto i dodatno još jedno parking mesto za osobe sa invaliditetom, a ovo prilikom obeležena je i autobuska stanica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *