Južnobanatski upravni okrug nastavio sa akcijom Dečja eko bašta ove godine u Padini

Južnobanatski upravni okrug nastavio je sa sprovođenjem akcije Dečja eko bašta. Ove godine akcija sadnje organizovana je u Padini u saradnji sa Osnovnom školom Maršal Tito iz Padine čiji su učenici bili zaduženi za sadnju.

Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga, Marina Toman, ovom prilikom je rekla:

Sadnja se prošle godine realizovala u saradnji sa izviđačima u Pančevu, sada su sa nama učenici sedmog razreda u Padini. Drago nam je što su se odazvali pozivu i drago nam je što je uspela saradnja sa opštinom, mesnom zajednicom i školom. Pored ekološkog značaja, drvo simboliše u svakoj kulturi život i zato je važno da negujemo pozitivan odnos prema prirodi, posebno kod najmlađih.

istakla je Marina Toman, načelnica Južnobanatskog upravnog okruga.

Dud, elodija i akacija krasiće Padinu

Sadnja se realizovala u blizini trim staze, a posađeno je preko 50 sadnica duda, elodije i akacije, ukrasnog drveća. Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, ocenila je da je današnja akcija izuzetno lepa i korisna, a aktivnostima se pridružilo i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Padine, Javno komunalno preduzeće iz Padine i nastavnici Osnovne škole Maršal Tito iz Padine.

Zajedno su snažniji – učenici OŠ Maršal Tito Padina

Očuvanje životne sredine je jako važno, a pošumljavanje je neodvojivi deo podizanja ekološke svesti i unapređenja kvaliteta života u jednoj sredini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *