Ni kiša nije omela Fijakerikajadu

27. Međunarodna smotra paradnih konja i fijakera “Crepajački fijaker” održana je na stadionu “Sto topola” u Crepaji drugog dana Uskrsa, odnosno 17. aprila.

Uprkos kiši koja je padala u podne, gosti iz različitih delova Srbije i inostranstva okupljali su se već u jutarnjim satima, spremni da uživaju u spektaklu.

Defile je počeo oko 13 sati i protezao se od ulaza u Crepaju do stadiona “100 topola”. Zanimljivo je da domaćini nikada ne učestvuju u takmičenju, u skladu sa tradicijom ove manifestacije.

Na početku manifestacije, predsednik konjičkog kluba Lipicaner, Branislav Jankov, pozdravio je prisutne i nakon njega, govorili su Dragan Jovanov, predsednik saveta MZ Crepaja i Jaroslav Hrubik, predsednik opštine Kovačica.

U ime lokalne samouprave, želim da izrazim našu podršku i spremnost da kao I uvek
pomognemo u daljem razvoju Fijakerijade u našoj opštini. Ova manifestacija je od velikog
značaja za Crepaju, ali i za celu opštinu i mi ćemo nastaviti da podržavamo njeno održavanje i
promociju.

– istakao je predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik

Uz nastup Folklornog ansambla Sveti Sava iz Crepaje, započeo je takmičarski deo programa, u kojem su se takmičili u dvopregama, tropregama, četvoropregama, petopregama i višepregama. Nastupao je i tamburaški okrestar škole tambure Tamburatorijum koja funkcioniše u okviru KUD-a Sveti Sava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *