Poljoprivreda: Prijavite najbolju poljoprivrednicu, gazdinstvo ili mladog poljoprivrednika

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP, uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije i Privredne komore Vojvodine predstavlja, bira i nagrađuje najbolje poljoprivredno gazdinstvo, najbolju ženu u poljoprivredi, najbolje organsko gazdinstvo i najboljeg mladog poljoprivrednika u Republici Srbiji.

Cilj izbora je promocija poljoprivrede i rada u poljoprivredi, a samim tim i prikazivanje dobrih priča ljudi koji vredno rade na srpskim poljima.

Reportažama o životu i radu na selu bi pokazali da, osim slike neobrađenih i pustih njiva, postoji i druga slika srpskog sela, ona u kojoj poljoprivrednici ustaju u zoru, odlaze na polja, u staje, voćnjake i vinograde.

Kandidati za izbor najboljeg poljoprivrednog gazdinstava i mladog poljoprivrednika mogu sami da se prijave na zvaničnoj internet stranici najboljegazdinstvo.rs do 20. avgusta 2023. godine.

Potrebno je da imaju gazdinstvo kao registrovani poljoprivrednici koji imaju aktivan status, a pravo na izbor najboljeg mladog poljoprivrednika imaju svi registrovani poljoprivrednici koji su u aktivnom statusu i u trenutku konkurisanja imaju manje od 40 godina.

Dodela nagrada biće održana u novembru 2023. godine u Beogradu. Do dodele nagrada svi kandidati biće predstavljeni žiriju i široj javnosti.

Kontakt za sva dodatna pitanja je Aleksandar Milovanović, sekretar udruženja SUMP, tel: +381 (0)64 170 40 32 .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *