Dolina iz Padine četvrta u Prvoj južnobanatskoj ligi

Posle svih trideset odigranih kola Prve južnobanatske lige u sezoni 2022/23 su fudbaleri Doline iz Padine završii na četvrtom mestu na tabeli od šestnaest klubova.

Podsećamo, posle prvog dela prvenstva bili su deseti. “Crveno-plavi” su skoro polovinu utakmica rešili u svoju korist – četrnaest, u šest su remizirali a deset susreta izgubili. Padina ima sakupljenih 48 bodova, 71 gol su postigli, 40 primili uz gol razliku plus 31.

Dolina nije znala ni za bod u prva tri kola šampionata, kao i u prva četiri oktobarska kola. U poslednjih šest duela šampionata ostvarili su sve pobede osim utakmice u Uljmi – tamo su remizirali sa Partizanom. Protiv Potpornja slavili Padinci najvećom pobedom od 6:0 u jesenjem delu prvenstva a protiv Vulturula istim rezultatom u prolećnom delu šampionata. Obe utakmice je Dolina odigrala kod kuće.

Najveće poraze zabeležila je Dolina u prvom delu prvenstva: na gostovanjima u Beloj Crkvi i Grebencu – protiv BAK-a i Vulturula bilo je po 4:0. Dolina ima sa Dolovom treći napad u ligi i sa Spartakom iz Debeljače i BAK-om iz Bele Crkve najbolju odbranu.

Podsetimo, u prethodnom petnaestogodišnjem periodu je Dolina naš najuspešniji klub: u sezoni 2008/09 je Padina boravila u Vojvođanskoj ligi Istok, zatim četiri sezone u Srpskoj ligi Vojvodina, sezone 2013/14 je igrala u Prvoj ligi Srbije, drugom državnom rangu. Posle dve sezone u Srpskoj ligi Vojvodina i jedne u Vojvođanskoj ligi Istok, “crveno-plavi” već šestu sezonu se takmiči u Prvoj južnobanatskoj ligi.

U pomenutih petnaest sezona odigrali su 444 prvenstvenih mečeva, pobedili su 201 duel a 89 odigrali nerešeno. Zatresli su mrežu protivnika 736 puta a primili 612 golova.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *