„Maštari“ iz Idvora izveli tri predstave

Profesorka razredne nastave u OŠ „Mihajlo Pupin“ Romana Bulić radi sa dramskom i filmskom sekcijom mladih idvorskih pokolenja. Dvadesetog juna je tamošnja dramska trupa „Maštari“ upriličila za sve zainteresovane tri kraće pozorišne predstave u izvedbi najmlađih.

Dramska trupa „Maštari“ Osnovne škole „Mihajlo Pupin“ u Idvoru čij kreator je profesorka razredne nastave Romana Bulić je za kraj školske godine za meštane Idvora, roditelje osnovaca, sve đake i osoblje škole upriličila tri kraće predstave: „Moderna bajka“, koju izvode članovi starije grupe „Maštara“, „I devojčice igraju fudbal, zar ne?“ u izvođenju mlađe grupe i kraća pozorišna predstava mešovite grupe, pod nazivom „Tužakanje“.

Rad filmske sekcije Osnovne škole „Mihajlo Pupin“, zapažen je i izvan Idvora. Kako navodi Romana Bulić, pored pozorišta i glume, oprobali su se i u snimanju kratkih filmova, sa kojima mogu učestvovati na raznim takmičenjima i festivalima. Ove godine su učestvovali na dva festivala.

Na ovakav način, učenici razvijaju ljubav prema sedmoj umetnosti, filmu, prema pozorištu, uče o lepoj kulturi govora, izražavanja, prevazilaze strah od javnog nastupa a pored toga se druže, međusobno pomažu jedni drugima i podržavaju jedni druge, dodala je Romana Bulić.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *