Predstava u Debeljači oduševila publiku

U fiskulturnoj sali Osnovne škole “Moša Pijade” u Debeljači u sredu 22. novembra izvedena je pozorišna predstava “Dečaci Pavlove ulice“ Đačke scene “Šarene iskrice” iz Novog Sada.

Đačka scena Novosadskog pozorišta već više od 20 godina uspešno radi sa stalnim repertoarom. Na gostovanju u Debeljači polaznici ove scene izveli su pozorišnu predstavu „Dečaci Pavlove ulice”. Komad se igra na mađarskom, ali je publika imala i prevod na srpski jezik. Režiser predstave je Daniel Toth a sa mladim glumcima je radila glumica novosadskog pozorišta Terezia Figura.

Kako navodi Terezia Figura, glumica Novosadskog Pozorišta, predstava „Dečaci Pavlove ulice“ je nastala u prošloj sezoni, a premijera je bila u maju. Sa starijom grupom đaške scene odlučili su da izvedu jedan ozbiljniji komad – mjuzikl, gde mora i da se priča i peva i pleše. Zato su se i odlučili upravo za predstavu po ovom romanu, koji je ujedno i lektira u osnovnim školama. Roman se bavi bitnim temama, koje su jako važne omladini.

„Dečaci Pavlove ulice“ roman je najpoznatijeg mađarskog dramskog pisca iz 20. veka koji je u svojoj državi bio ekranizovan više puta. Radnja romana je o grupi dečaka koji pokušavaju da odbrane svoje igralište kopirajući veštine iz ratnih dela, filmova. Predstava je namenjena svim uzrastima, jer je podjednako važno da se svest o ovoj društvenoj pojavi budi i među najmlađim gledaocima, ali i među njihovim roditeljima.

Fiskulturna sala u Debljači bila je puna. Mladi glumci su svojom izvedbom ovog poznatog dela oduševili kako decu, tako i roditelje a ujedno podržali svoje vršnjake da i dalje nastave sa stvaranjem novih predstava.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *