Fudbaleri Uniree na kraju sezone trinaesti u Prvoj južnobanatskoj ligi

Posle trideset odigranih jesenjih i prolećnih kola Prve južnobanatske lige su fudbaleri Uniree iz Uzdina završili sezonu na trinaestom mestu na tabeli od šesnaest klubova.

“Plavo-žuti” su deset mečeva rešili u svoju korist, šest remizirali a četrnaest izgubili. Uzdinci su osvojili 36 bodova, postigli su 58 golova, 75 primili uz gol razliku minus 17.

Prvu pobedu je Unirea slavila u sedmom kolu prvenstva. Po dve vezane pobede je ostvario Uzdin u desetom i jedanaestom kolu pobedama nad Crvenom zvezdom i Partizanom. Pavliš je izgubio u Uzdinu a protiv „crno-belih“ je Unirea igrala u Gaju.

Slično je bilo i u prolećnom delu šampionata, i to u 27. i 28. kolu. Pobeđen je najpre minimalno Spartak u Debeljači a zatim kišom golova u Uzdinu Budućnost iz Alibuara sa 6:3. Najteži poraz je bio protiv Crvene zvezde u Pavlišu, bilo je 7:1 za domaće. Pet golova prednosti su „plavo-žuti“ ostvarili u Uzdinu protiv Partizana. Petnaestog aprila bilo je 8:3. Tog dana su navijači u Uzdinu videli i najveći broj golova – jedanaest.

Ovo je bila prva sezona Uniree u Prvoj južnobanatskoj ligi u ovom veku. Prethodne sezone su igrali u ligi niže a polovinom šezdesetih godina prošlog veka je Uzdin bio u elitnom rengu takmičenja – Vojvođanskoj ligi. U petnaest sezona odigrali su 343 prvenstvena meča, pobedili su u 159 utakmica a 53 remizirali. Postigli su 763 gola a primili 652.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *