Odlična organizacija prvog dana turnira u Padini

Fudbalski klub “Dolina” iz Padine uspešno organizuje masovne turnire za klubove i škole fudbala iz bliže i dalje okoline

Na stadionu Doline je 30. juna održan prvi dan trodnevnog turnira u fudbalu pod nazivom “Padina kup” za fudbalere i fudbalerke rođene od 2010. do 2016. godine. Prošlogodišnji dvodnevni događaj je okupio 24 škole fudbala, 67 ekipa, odigrana je 171 utakmica.

Prema rečima Ivana Ponjičana, jednog od organizatora turnira, i ove godine, kao i prošle, interesovanje je veliko, pošto su učesnici bili zadovoljni i organizacijom i terenima, kao i svime što dolazi uz to. Ove godine se prijavilo 65 ekipa koje dolaze iz opštine Kovačica, iz Pančeva, Beograda, Plandišta, Karlovca, Botoša, Mladenovca i iz Zrenjanina.

Ovogodišnji turnir se organizuje u godini jubileja. Dolina slavi najmanje dva – 85. godina od osnivanja kluba i 10 godina od ulaska u Prvu ligu Srbije.

Cilj škole fudbala u Padini je da se prijavi još više dece, da treniraju, da budu više na stadionima, da se što više druže i da što manje vremena provedu ispred mobilnih telefona, kompjutera i televizora.

Prvog dana druženja najmlađih, nastupile su selekcije 2010. godišta i 2013. godišta. Za drugi dan su planirane utakmice 2011. i 2015. godišta a završnog dana turnira takmičiće se 2012., 2014. i 2016. godište.

Da Padina sa ponosom u okolini nosi epitet vrednih domaćina, sjajnog gostoprimstva i odlične organizacije i da se klubovi i fudbalske škole rado odazivaju na pozive “crveno-plavih” je potrebno mnogo toga. Od podrške roditelja do dobre organizacije i planiranja. Organizatori su jako zadovoljni interesovanjem dece i škola fudbala a nadaju se da će sledeće godine biti još više učesnika.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *