Letnje kreativne radionice za decu i ove godine u Padini

Opštinska biblioteka Kovačica, ogranak Padina i ove godine nastavlja sa letnjim kreativnim radionicama za decu. Biće ih ukupno pet, poslednja posvećena rođenju padinskog pesnika Mihala Babinke.

U okviru ove praznične manifestacije za decu, biblioteka u Padini je ove godine uspela da organizuje pet radionica za decu, uglavnom školskog uzrasta.

U organizaciji Opštinske biblioteke Kovačica, ogranak Padina, letnje kreativne radionice za decu počinju od utorka, 4. jula u 10 časova. Prva radionica se zove „U toj Padini…“ O istoriji i muzici govoriće master prof. istorije i muzičke kulture Vladimir Halaj. Tokom jula biće održane još tri radionice. U ponedeljak, 10. jula, biće održana psihološka radionica na temu „Šta raditi sa strahom“, o kojoj će govoriti master psiholog Martina Heđi-Kirić, u utorak, 11. jula, biće održana radionica estetike i pedagogije na temu „Moje ogledalo“, a vodiće je magistar ist. umetnosti Elenka Duriš, diplomirani pedagog i estetičar. Utorak, 18. jul, predviđen je za radionicu hemije koju će voditi prof. hemije Jano Sabo a tema će biti „Promene oko nas“.

Poslednja, peta radionica „Pesnik – deci“ tradicionalno će se održati 25. avgusta i biće posvećena rođendanu pesnika Mihala Babinke.

Za koncept je zadužena bibliotekarka Zdenka Obšust. Biblioteka poziva decu da uživaju u letnjoj sezoni uz različite tematske sadržaje. Radionice će se odvijati u OŠ „Maršala Tita“ u Padini i sve počinju u 10 časova.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *