Pobednici fudbalskog turnira za mlađe kategorije

Na stadionu Doline u Padini je od 30. juna do 2. jula održan turnir u fudbalu pod nazivom “Padina kup” za fudbalere i fudbalerke rođene od 2010. do 2016. godine.

Prošlogodišnji dvodnevni događaj je okupio 24 škole fudbala, 67 ekipa, odigrana je 171 utakmica. Ove godine je nastupilo u tri dana ukupno rekordnih 68 ekipa iz Padine, opštine Kovačica, Banata, Beograda i okoline srpske prestonice.

Ovogodišnji turnir se organizovao u godini jubileja. Dolina slavi 85. godina od osnivanja kluba i 10 godina od ulaska u Prvu ligu Srbije, drugi državni rang. Prvog dana druženja najmlađih nastupile su selekcije 2010. godišta i 2013. godišta. U uzrastu 2010. godište najbolji su bili fudbaleri Proletera iz Banatskog Karlovca, drugi Voja Gačić iz Pančeva, dok je treće mesto zauzeo Banat Bull iz Zrenjanina.

U starijem uzrastu šampioni su ekipa Voja Gačić iz Pančeva, vicešapmpioni njihove komšije Dinamo iz Pančeva a treće Jedinstvo Stević iz Kačareva. Drugi dan takmičenja rezervisan je bio za utakmice 2011. i 2015. godišta. Kod 2011. godišta ubedljivi su bili fudbaleri Ceraka iz Beograda, drugi Proleera iz Banatskog Karlovc a treći je bio A tim Lehela iz Mužlje. U 2015. godištu najbolji je Dinamo iz Pančeva, drugi Lehel iz Mužlje a treći Omladinac iz Botoša.

Završnog dana turnira takmičili su se 2012., 2014. i 2016. godište. U konkurenciji 2012. godišta Bečkerek je u finalu na penale pobedio Jedinstvo Stević iz Kačareva, treće mesto osvojio je Proleter iz Banatskog Karlovca. Kod takmičara 2014. godišta šampion je Partizan Uljma, vicešampion Nacional Mladenovac, treće mesto osvojio je Lehel Mužlja. Kod 2016. godišta najbolji je Lehel Mužlja, tri ekipe su završile sa istim brojem bodova: Sloga iz Plandišta, Dinamo iz Pančeva i Gradnulica A Zrenjanin.

Padina sa ponosom u okolini nosi epitet vrednih domaćina, sjajnog gostoprimstva i odlične organizacije. Klubovi i fudbalske škole će se, a potvrdili su već ovih dana, rado odazvati na poziv “crveno-plavih” i za narednu godinu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *