„Banatsko kolo“ koncertom obeležilo kraj sezone

Društvo za negovanje tradicija „Banatsko kolo“ u subotu, 1. jula, priredilo je koncert, kojim su zatvorili ovogodišnju polusezonu.

U velikoj sali Doma kulture „Jožef Atila“ u Debeljači, Društvo za negovanje tradicija „Banatsko kolo“, priredilo je koncert, kojim je zatvorilo ovu sezonu.

Kako navodi umetnički rukovodilac DNT „Banatsko kolo“, Đorđe Nađ, ovom prilikom su hteli publici da prirede zavšni koncert za ovu sezonu, koja počinje od januara i uvek traje do školskog raspusta, tačnije do kraja školske godine.

Ovo je bila prilika da pokažu svoj rad, koji su stvarali od januara pa sve do sad, kao i da pozdrave publiku ida prikažu jedan deo onoga, sa čim su bili uspešni ove godine i osvojili jedan deo nagrada. Što se tiče folklornog dela, osvojili su srebrnu medalju na festivalu folklora a veliki broj nagrada je osvojio i baletski studio.

Sledeće godine Društvo za negovanje tradicija „Banatsko kolo“ obeležava 30 godina postojanja, kada će upriličiti svečani program, na kojem će se zahvaliti svakom detetu, roditelju i sponzoru, dodaje Đorđe Nađ.

Na koncertu se predstavilo i KUD „Gradimir“ iz Beograda sa omladinskim ansamblom, sa kojim „Banatsko kolo“ ima dugu i lepu saradnju.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *