Vojvodina iz Crepaje sedma na kraju šampionata u Opštinskoj ligi

Iako je prvi deo prvenstva završila na petom mestu, na kraju šampionata u Opštinskoj ligi Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo je Vojvodina iz Crepaje osvojila sedmu poziciju, i to posle dvogodišnje pauze sa takmičenjem seniora kada su se takmičili u Prvoj južnobanatskoj ligi.

Prvenstvo su završili “plavo-beli” na sedmom mestu na tabeli sa osvojenih 20 bodova, uz šest pobeda, dva remija i osam poraza, 34 data, 30 primljenih golova i gol razlikom plus 4. Iako su prolećnu polusezonu završili dva mesta niže od jesenjeg dela, popravili su gol razliku za tri gola u svoju korist. Crepajci na proleće nisu imali ni jednu vezanu pobedu, remi ili poraz. Najveću pobedu ostvarili su na domaćem terenu protiv Borca iz Pločica, bilo je 8:0 u sedamnaestom kolu.

Najveći poraz doživeli su “plavo-beli” od Borca, u Sakulama bilo je 1:5. Oba opštinska derbija, protiv samoške Pobede je naša “Voša” rešila u svoju korist, dok u duelima sa Slavijom iz Kovačice ima jednu pobedu i jedan poraz.

Vojvodina je osnovana 1929. godine a u višim rangovima takmičenja bila je u prošlom veku. Od 2008. godine je najpre četiri godine bila u Drugoj južnobanatskoj ligi, sedam godina u Prvoj a sezone 2019/20 – pre dvogodišnje pauze – ponovo u Drugoj ligi. Vojvodina je odigrala 340 utakmica od 2008. godine, ima 147 pobeda i 57 nerešenih ishoda.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *