Tim RTV OK bogatiji za sedam članova

Radio televizija opštine Kovačica raspisala je javni poziv za obavljanje stručne prakse u RTV OK. Za praksu koja će trajati tokom jula i avgusta se prijavilo 7 mladih.

Radio televizija opština Kovačica tokom jula i avgusta sprovodi volontersku praksu, koju pohađaju učenici srednjih škola iz Kovačice i Pančeva. Ovo je prilika da se volonteri upoznaju sa radom u medijima, i da nauče nešto novo.

U utorak 4. jula, volonteri su potpisali ugovore. Prisutne učenike prvo je pozdravila vršilac dužnosti direktora RTV OK, Nevena Gligorijević Bugarčić. Praksa se odvija u prostorijama televizije, ali će volonteri takođe imati prilike i da vide kako se radi na radiu, na televiziji, na portalima, ali i kako se radi na terenu.

Prema rečima Nevene Gligorijević Bugarčić, one koje su se prijavili za posao novinara, spikera, voditelja, čeka vrlo izazovan, ali i vrlo lep posao a to je da izveštavaju sa različitih događaja u našoj opštini. To znači da će gledaocima TV OK morati da odgovore na raličita pitanja, ko nešto organizuje, zašto organizuje, kada je organizovano, ali i da se bave različitim servisnim informacijama, koje su od interesa za naše građane, dodala je direktorka ove medijske kuće.

Praksa će se odvijati na više jezika, na mađarskom, slovačkom, i srpskom jeziku a postoji mogućnost da će se prijaviti i volonterka koja će vršiti praksu na rumunskom jeziku.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *