Ne propustite: Dani žetve u Kovačici

Tradicionalni Dani žetve u Kovačici održaće se 29. i 30. jula

Dani žetve je manifestacija koja se od davnina organizuje u Kovačici. Kako je to nekada bilo i kako je počelo sa organizacijom ove manifestacije, Martin Milosrdni, član upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika „Kovačičani“ i podpredsednik Mesne zajednice Kovačica kaže, da su se nekada, posle košenja ljudi sastajali da proslave završetak žetve i to na mestu gde se sad nalazi Mesna zajednica a tu je bila nekada porodična kuća sa velikim dvorištem. Tako je Udruženje poljoprivrednika „Kovačičani“ odlučilo da nastavi sa tradicijom, i na tom istom mestu organizuje proslave dana žetve.

Prema rečima Martina Tomana, podpredsednika Udruženja poljoprivrednika „Kovačičani“, i ove godine, kao i prethodnih godina, Dane žetve organizuju zadnjeg vikenda u julu. Ove godine će to biti 29. i 30. jula u subotu od 20 časova i nedelju od 19 časova.

U subotu će se kuvati pasulj, kojim će svaki posetilac imati prilike da se posluži a u nedelju će biti upriličen i program na kojem će nastupiti folklorni ansambli kovačičke osnovne škole, kao i Dečja svadba pri Memorijalnom centru „Dr Janka Buljika“.

Manifestaciju organizuje Udruženje poljoprivrednika „Kovačičani“ uz podršku Turističke organizacije opštine Kovačica, Mesne zajednice Kovačica i uz finansijsku podršku opštine Kovačica.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *