Na Slovačkim narodnim svečanostima učestvovali i Kovačičani

U prostorijama Novinsko – izdavačke kuće „Hlas ljudu“ u subotu 12. avgusta, održan je tradicionalni susret novinara.

U okviru Slovačkih narodnih svečanosti Odbor za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine je i ove godine organizovao tradicionalni Susret novinara, ali je ovoga puta doprinos organizaciji dala i Novinsko – izdavačka kuća „Hlas ljudu“. Uvodna reč pripala je odgovornoj urednici ovog slovačkog nedeljnika, Oljinki Glozik – Jonaš, a goste su pozdravile i predsednica NSSNM Dušanka Petrak i predsednica Odbora za informisanje NSSNM Annamaria Tamašiova.

Kako navodi Glozikova – Jonašova, u okviru susreta pokrenuta je tema koja je zajednička svim medijima koji emituju program na jezicima nacionalnih manjina, a to je digitalno doba, gde se potrošači medija informišu uglavnom putem interneta.

Na ovu temu su govorili Miroslav Gašpar, odgovorni urednik emisije na slovačkom jeziku Radija Novi Sad, Aleksandra Marković, novinarka slovačke redakcije RTV OK, dok je tekst Jasmine Panjik, glavne urednice veb stranice „Hlas ljudu“ pročitala Oljinka Glozik – Jonaš.

Odgovorna urednica „Hlas ljudu“ je navela da je zaključak ovog susreta, da su svi medijski radnici koji emituju program na jezicima nacionalnih manjina svesni, da moraju da rade u korak sa vremenom, odnosno da svoj rad orijentišu i na internet kao i na društvene mreže.

Tokom centralnog vikenda Slovačkih narodnih svečanosti u Bačkom Petrovcu održani su i drugi tradicionalni susreti i manifestacije: sportski, kulturni i zabavni. Između ostalog, posećenost je bila velika na vašaru umetnosti i gala koncertu naših folklornih ansambala, na kome su učestvovale i folklorne grupe iz Kovačice i Padine.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *