„Bulka“ proslavila 45. rođendan

U prostorijama Doma kulture “Jožef Atila” u Debeljači, ovog vikenda Udruženje žena “Bulka” proslavilo je svoj 45. rođendan.

Udruženje žena “Bulka” iz Debeljače ove godine obeležava značajan jubilej, 45 godina postojanja. Rođendanska proslava održana je u prostorijama Doma kulture “Jožef Atila”, gde je priređen bogat kulturno umetnički program a upriličena je i svečana dodela zahvalnica svima, koji su uspešno sarađivali sa ovim udrženjem.

Prostorije doma kulture u Debeljači bile su pune članova udruženja koji se uvek rado odazovu pozivu i prisustvuju ovakvim manifestacijama. Mnoga udruženja iz okoline su svojim prisustvom ulepšala i uveličala ovaj značajan jubilej.

Udruženje žena “Bulka” se bavi očuvanjem mađarske tradicionalne nošnje i rukotvorina, ženskim stvaralaštvom i ženskim pitanjima, kao i organizovanjem izložbi, ručnih radova i takmičenja u pripremanju starih nacionalnih jela.

Proslava rođendana bila je i prilika da se gosti i domaćini druže, razmene iskustva i ideje ali i naprave planove za neku novu saradnju uz neizostavnu dobru muziku i atmosferu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *