UŽ „Bulka“ organizovalo čajanku i izložbu ručnih radova

U Debeljači je 16. juna održana tradicionalna Čajanka u organizaciji Udruženja žena „Bulka“ a novina je bila izložba ručnih radova.

Udruženje žena “Bulka” je 16. juna organizovala svoju tradicionalnu Čajanku. Članice Udruženja žena “Bulka” na čajanci su ugostile žene iz Skorenovca,Vojlovice, Ivanova, Belog Blata, Mužlje, Boke, Budisave, Bečejam Temerina, Bačkog Gradišta, ali nisu zaboravile ni predstavnike iz mesnih klubova. Čajanci je prisustvovalo oko 100 gostiju. Druženje uz čaj Bulka organizuje svake godine u junu i uoči početka adventa.

Ovog puta, u okviru Čajanke, održana je i izložba radova sa radionica pletenja, tkanja i predmeta od papira. U Debeljači su se od oktobra 2023. do juna 2024. godine održavale kreativne radionice gde je šest učesnica uspešno savladalo tehnike izrade tkanja i pletenja od papira.

Radionice su se odvijale jednom nedeljno po 4 sata, a vodile su ih Magdolna Požar i Eleonora Nikolić. Nakon završene obuke, njihovi radovi su izloženi u Domu kulture “Jožef Atila”.

Radionica je realizovana uz podršku Vlade Mađarske i Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara. Ideja je da se preko ovakvih radionica ručnih radova, polaznici upoznaju sa tehnikom tkanja i pletenja, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom. U planu je i nova radionica od oktobra 2024.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *