Članovi Karate kluba „Spartak“ idu na Svetsko prvenstvo

Četiri člana Karate kluba „Spartak“ iz Debeljače plasiralo se na Svetsko prvenstvo u karateu koje će biti održano od 24. do 27. oktobra u Beogradu.

Članovi Karate kluba „Spartak“ iz Debeljače ne prestaju da nižu dobre rezultate i mnogobrojne uspehe. Ono, na šta sada stavljaju akcenat je Svetsko prvenstvo koje ih očekuje. Prema rečima Aleksandre Kalmar, trenera KK „Spartak“ u Debeljači, ovaj klub trenutno broji 44 člana, urazsnih kategorija od 4 do 15 godina. Tokom zagrevanja, trening vodi neko od članova i nebitno koliko ima godina, ostali moraju da ga slušaju, kaže Aleksandra.

Svake godine, opština Kovačica obezbeđuje svim klubovima, kao i karate klubu u Debeljači, finanskijsku pomoć, koja im mnogo znači, kaže trener pomenutog karate kluba.

Kako navodi Jelena Talpaj, ispred Uprave kluba, ove godine dobro napreduju, uspeli su da kupe trenerke, kimona i obnove dosta uniformi uz pomoć roditelja i donacija.

Članovi ovog kluba nižu uspehe a sada im predstoji Svetsko prvenstvo u karateu, gde će se takmičiti 4 njihova člana. Prvenstvo će se održati o oktobru u Beogradu a pripreme u augustu u Jagodini.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *