Turnir u malom fudbalu u Kovačici je počeo

Turniri u malom fudbalu su u Kovačici počeli da se organizuju 1972. godine.

Trijumf “Dečaka”, osnovaca iz Kovačice, na velikom jugoslovenskom turniru u malom fudbalu u Beogradu dve godine kasnije je još više povećao njegovu popularnost. Nadmetanje se u 21. veku nije organizovalo svake godine.

Ovogodišnji organizator turnira je Fudbalski klub “Slavija”. Kotizacija po ekipi je iznosila 8000 dinara. Sav prihod ide za podršku domaćem klubu za narednu sezonu u Opštinskoj ligi Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo.

Prijavilo se devet ekipa: Prioriteti, Musketari, Tatatatirci, PG Bolerac, Delikventi, Cipiripi, EKV, Sinovi ravnice i Veterani. Na terenu je pet igrača plus golman. Ukupno u ekipi mogu biti 15 igrača od čega 12 Kovačičana i tri stranca.

Već na prvom meču predstavili su se igrači iz Kine i Slovačke. Igra se od 14. augusta ligaškim jednokružnim bod sistemom, dva puta po 15 minuta radnim danima.

Tri prvoplasirane ekipe biće nagrađene peharima, kao i najbolji igrač, strelac i golman. Sudi Milan Nestorov iz Kovačice.

Već na prvoj utakmici bilo je puno gledalaca. Publika je uživala u majstorijama majstora na petoparcu. Prvog dana se u prvom meču istakao Luka Josimović, dečak iz Slovačke, naše gore list, koji je u karijeri koja je tek počela nastupao za Žoljik Malacki, Stupavu i Inter iz Bratislave.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *