Šarolik program centralnog vikenda Dana Padine

Proslave u Padini počele su u subotu 5. avgusta, Memorijalnim turnirom Miroslav Kovač Kovi u fudbalu. Centralni vikend održaće se od 18. do 20. avgusta.

Proslava Dana Padine ove godine će se održati od 5. avgusta do 10. septembra. Prva aktivnost koja je održana 5. i 6. avgusta bio je Memorijalni fudbalski turnir Miroslav Kovač Kovi. Centralni vikend biće od 18. do 20. avgusta, kada su planirane i razne kulturne i sportske aktivnosti, izložbe, turniri i svečanosti.

U petak, 18. avgusta, održaće se svečano otvaranje izložbe – Zabeleženo objektivom – dokumentarna izložba fotografija, video i audio zapisa o aktivnostima Udruženja žena Padina. Izložba će se održati u prostorijama Osnovne škole „Maršala Tita“ u Padini sa početkom u 19 časova. Istog dana održaće se kulturno-umetnički program „Nasleđe naših predaka“ u Sportskom centru „Dolina“ sa početkom u 20:30 časova. Nakon programa nastupiće DJ Aleks, DJ Janco i DJ Koro.

U subotu 19. avgusta u Sportskom centru „Dolina“ od 7 časova počinje 13. Likovna kolonija invalida rada iz Banata. U 16 časova u Slovačkom etnografskom muzeju Petraš biće otvaranje izlože Nasleđe padinskih predaka – Iz opanaka u papuče. Pivski maraton počeće u 18 časova u sportskom centru „Dolina“. Zatim sledi rokenrol muzika u izvođenju grupe „Simply akustično“, a koncert „Amadeus benda“ počinje u 22 časa.

U nedelju 20. avgusta, u Sportskom centru „Dolina“ od 9 časova počinje Gulašijada, zatim turnir u kuglanju, prezentacija Izviđačkog odreda „Kovačica“, igre bez granica za žene, igre bez granica za decu, vašar umetnosti i tortijada. U Mesnoj zajednici u 17 časova biće održana izložba slika naivnih slikara, a u Domu kulture „Mihal Babinka“ održaće se „Exhibition 1806“ u 18:30 časova. Na kraju dana u Sportskom centru „Dolina“ održaće se narodna proslava sa početkom u 20 časova.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *