Učesnici Festivala rumunske muzike i folklora nastupili u Uzdinu

U Uzdinu, na letnjoj pozornici OŠ „Sveti Georgije“ se održao bogat kulturno-umetnički program.

U organizaciji Doma kulture “Dojna” iz Uzdina i Rumunske pravoslavne crkve se već godinama održava tradicionalni kulturno-umetnički program, na kojem amateri DK „Dojna“ predstavljaju sve tačke, sa kojima su prethodno nastupili na Festivalu rumunske muzike i folklora iz Vojvodine.

Ovog puta je publika u Uzdinu imala prilike da uživa u nastupima sa 63. izdanja pomenutog festavala, koji se ove godine održao u periodu od 16. do 19. avgusta u Lokvama a Dom kulture „Dojna“, nagrađen je u svim kategorijama.

Prema rečima direktorke Doma kulture „Dojna“, Katarine Kasandre Ekovoju Ramjanc, ovo je jedan kvalitativan kulturno-umetnički program za meštane Uzdina. Organizatori se uglavnom trude da obuhvate sve tačke, sa kojima su se takmičili na festivalu a ponekad se izvodi i nešto pored toga.

Ove godine, program se održao u subotu 23. septembra na letnjoj pozornici Osnovne škole „Sveti Georgije“ u Uzdinu. Učestvovali su folklorni ansambl, zatim muški i ženski hor, kao i orkestar. Pored navedenih, učestvovali su i vokalni solisti i muzičari, koji su takođe bili nagrađeni. Kao solisti nastupili su: Vanesa Krecu, Daniel Kec, Kračun Krecu, Darko Neda i David Pavel Spariosu Sekošan.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *