Renovirana PU „Kolibri“ u Kovačici

Predškolska ustanova Kolibri u Kovačici obeležila je završetak renoviranja, zahvaljujući kojima će deca u boraviti u boljim i unapređenim uslovima.

Radovi su završeni tokom leta, uz podršku donacija MK Group i AIK Banke, koje su u okviru svog društveno odgovornog programa „Podrška porodici” donirale 25.000 evra.

Ulaganje u vrtić „Kolibri” u Kovačici omogućilo je sređivanje fasade objekta, oronulih terasa, ograde dvorišta i kompletno unutrašnje krečenje vrtića.

Ana Bakoš, direktorka vrtića „Kolibri” u Kovačici, zahvalila se donatorima koji su omogućili da deca svoje najdragocenije doba detinjstva provode u lepom i renoviranom prostoru, koji će im pružati nadahnuće za nove istraživačke korake.

Otvaranju rekonstruisanih vrtića prisustvovao je Jaroslav Hrubik, predsednik opštne Kovačica, koji nije krio zadovoljstvo povodom završenih radova. “Kompanije su pokazale da je društveno odgovorno poslovanje zaista primer pozitivne prakse kada su u pitanju Kompanija Sunoko i AIK banka. Mi kao opština se trudimo da ravnomerno ulažemo u sve objekte Predškolske ustanove Kolibri, a ovo je zaista velika pomoć. Nadam se da ćemo i u budućšnosti nastaviti da sarađujemo jednako dobro kao i do sada radi razvoja čitave naše zajednice.”

Ispred AIK Banke, obratila se Maja Spasić, direktorka Sektora za marketing i komunikacije. „AIK Banka i MK Group su strateški posvećeni društvenoj odgovornosti i ova donacija samo je još jedan od koraka koje preduzimamo kako bismo deci pružili najbolje uslove za bezbrižno odrastanje”, poručila je Spasić.

Anamarija Viček, državni sekretar ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poručila je da se ovo ministarstvo već godinama zalaže za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja na predškolskom uzrastu, ističući značaj podrške koju su pružile ove dve kompanije.

Izvor: Opština Kovačica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *