Svečanom sednicom Saveta MZ otvoren Kovačički oktobar 2023

U okviru obeležavanja Kovačičkog oktobra u subotu 30. septembra održana je svečana sednica Saveta mesne zajednice Kovačica.

Svečana sednica Saveta MZ Kovačica koja, se tradicionalno održava povodom proslave Kovačičkog oktobra, počela je minutom ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog velikog kulturnog poslenika Pavela Balaža iz Kovačice.

Ovom događaju u prostorijama MZ prisustvovali su predstavnici lokalnih javnih ustanova, udruženja i privatnog sektora. Takođe gosti iz ambasade slovačke republike u Beogradu i prijatelji iz pobratimljenih mesta iz Slovačke i Rumunije.

Prisutne je pozdravio predsednik saveta MZ Kovačica Adam Jonaš. Na skupu su se obratili i predsednik opštine Kovačica Jaroslav Hrubik, načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman, predsednik Matice Slovačke u Srbiji Branislav Kuljik, treći sekretar u ambasadi Slovačke republike Boris Konček dok je ovogodišnju manifestaciju Kovačički oktobar otvorila predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine u Srbiji Dušanka Petrak.

Prisutni na ovom događaju imali su priliku da uživaju u nastupu pevačke grupe „Perla“. Proslava Kovačičkog oktobra potrajaće sve do 12. novembra.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *