Zabava posvećena bundevi i ove godine organizovana u Padini

Udruženje žena iz Padine je u nedelju 5. novembra upriličilo svoju tradicionalnu zabavu posvećenu bundevi.

Manifestacija “Njeno veličanstvo bundeva – hrana i lek“ koju tradicionalno organizuje Udruženje žena iz Padine okupila je i ove godine lokalna Udruženja žena, članice Asocijacije slovačkih Udruženja žena predstavnike lokalne samouprave, Južnobanatskog upravnog okruga, Nacionalnog Saveta Slovaka, kao i predstavnike ustanova i institucija ali i mnogobrojne meštane iz Padine i okolnih mesta.

Na svečanom otvaranju 15. po redu manifestacije prisutne goste je pozdravila predsednica Udruženja žena Padina Elenka Hanjik. Prisutnima su se obratili i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman, predsednica NSSNM Dušanka Petrak i predsednik opštine Kovačica Jaroslav Hrubik. Pored zabavnog, manifestacija ima i edukativni ali i takmičarski karakter. Tema edukativnog predavanja bila je Uloga žene u poljoprivredi.

Njeno veličanstvo bundeva se i ovoga puta našla u različitim oblicima na zabavi. Nagrade su dodeljene u dve kategorije. Prvo mesto za najlepši aranžman osvojilo je Udruženje žena iz Stare Pazove, drugo umetnica Eva Njemček iz Kovačice a treće Udruženje žena Vidovdan Crepaja. Prva nagrada za najbolju poslasticu od bundeve otišla je u ruke Zuzani Čriepok iz Vojlovice, drugo mesto osvojila je Eva Šulja iz Padine a treće Ružena Gal iz Aradca.

U okviru manifestacije organizovan je kratak kulturno – umetnički program u okviru kog su nastupile solistkinje Emina Roharik i Natalia Bačur, dok je svoju autorsku pesmu pročitala članica Udruženja žena Vidovdan iz Crepaje Jasmina Isajlov. Manifestaciju su finansijski podržali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, opština Kovačica i mnogobrojni sponzori.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *