Njeno veličanstvo bundeva

Manifestacija, 11. po redu, Njeno veličanstvo bundeva – hrana i lek okupila je brojne poštovaoce ove izdašne kraljice jeseni. Pored gostiju iz naše opštine, Padinkama su pristigli gosti iz Srema, Bačke, ali i iz celog Banata. Manifestaciju su podržali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i opština Kovačica.

Ponosne

Bogat program

Nakon zvaničnog dela programa uz koji je otvorila predsednika Udruženja žena iz Padine, Elena Hanik, usledio je muzički deo. I ove godine na manifestaciji učestvovao je Institut Tamiš Pančevo na predavanju sa temom: Metode biljne proizvodnje.

Magneti sa dušom

I ovoga puta TAKMIČENJE

NADMETANJE je održano u kategoriji za najukusniji dezert od bundeve, sa 29 takmičara. Učesnici takmičenja bili su iz Kovačice, Crepaje, Debeljače , Uzdina, Hajdučice, Janošika, Aradca, Vojlovice, Stare Pazove, Dobanovaca, Pivnica, Kisača i Gložana. Težak posao imala je petločana komisija, a pobednik ovogodišnjeg nademtanja je Udruženje žena Janošičanka.

Izložba

Medenjaci i izložba

Pored dela namenjenom budnevi, posetioci su mogli da vide i izložbu slika Udruženja invalida rada u Kovačici, medenjake Daniele Kovač Kutalek i eksponate iz Slovačkog etno-muzeja.

Manifestaciju pratila je dobra atmosfera, muzika, i ukusna tradicionalna čorba od bundeve.

TALENAT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *