Jubilarni deseti put manifestacija u čast bundevi

Posebno mesto na vođvođanskoj, posebno banatskoj trpezi, zauzima bundeva. Neizostavni deo naivnih pejzaža i na poseban način motiv i simbol plodne banatske jeseni. Njenom veličanstvu, bundevi, posvećena je manifestacija u organizaciji Udruženja žena iz Padine, a pored gastronomske dimenzije ove manifestacije, neizostavan je i edukativni deo.

U skladu sa planom i programom nedeljne proslave, na trpezi su se našla isključivo jela od bundeve, super-namirnice, a u saradnji sa predstavnicima Savetodavne službe Instituta Tamiš, održano je i predavanje o porodici bundeva kojoj pripada i ona najpoznatija – okrugla, naranžasta.

Udružnje žena iz Padine podršku za desetu po redu manifestaciju posvećenu bundevi dobilo je od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i od opštine Kovačica.

Program nije isključio ni kulturno-umetničke nastupe, pa je pored Ženske pevačke grupe, nastupile su vokalne solistkinje Marta Marček i Blanka Valenta i folklorni ansambl Osnovne škole Maršal Tito iz Padine.

Kako navode gosti manifestacije koji su specijalno za ovu priliku došli u svečanu salu Holi, uvek je zadovoljstvo prisustvovati događajima koje organizuje padinsko udruženje žena, jer je organizacija besprekorna, a trpeza bogata, raznovrsna i inovativna. Čak deset udruženja žena iz Vojvodine i ukupno dve stotine gostiju prisustvovalo je manifestaciji, pa je atmosfera bila vesela i prijatna.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *