Održan Izvršni odbor Opštinskog udruženja penzionera Kovačica

Opštinsko udruženje penzionera Kovačica je 17. novembra održalo Izvršni odbor na kome se diskutovalo o aktuelnim temama koje se tiču penzionera.

Članovi Opštinskog udruženja penzionera Kovačica sa predstavnicima mesnih organizacija, održali su Izvršni odbor, na kojem su raspravljali o tekućim pitanjima.

Prema rečima predsednika Opštinskog udruženja penzionera Kovačica, Jana Korenja, tema je pre svega bila akcija podele paketa humanitarne pomoći. Kao i svake godine, paketi će biti podeljeni siromašnijim i najstarijim penzionerima na teritoriji cele opštine. Pomoć, za koju su se penzioneri prijavljivali, se deli po kriterijumima PIO fonda. Na Izvršnom odboru su podelili i informacije sa Izvršnog odbora Saveza penzionera Vojvodine u Novom Sadu. Razmatrali su i pitanje ogreva, banja.

Kako navodi Korenj, za narednu godinu će doneti svoj program rada, na skupštini početkom naredne godine. Njihovi planovi su da pomognu penzionerima što je više moguće, da se zalažu za bolji materijalni položaj penzionera. Planiraće i nabavku ogreva, besplatan boravak u banjama, i boravak u banjama na rate, kao i pomoć penzionerima oko podnošenja zahteva za penzionerske kartice i pomoć oko osiguravanja penzionera.

Izrada penzionerskih kartica je još uvek aktuelna. Zahtev može da se podnese u Opštinskom udruženju penzionera Kovačica, u Mensim organizacijama penzionera, kao i onlajn na sajtu PIO fonda.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *