Nova predstava KOKRAM-a premijerno izvedena u Kovačici

U Kovačici je u subotu 18. novembra premijerno odigrana pozorišna predstava “Mamona duše” u produkciji Kolektiva kreativnih amatera.

Crna komedija “Mamona duše”, za koju je tekst radila Katarina Mišikova – Hitzingerova premijerno je izvedena 18. novembra pred punom salom Doma kulture 3. oktobar u Kovačici.

Razmišljanje o smrti i planiranje sahrane umesto planiranja života tokom života, glavna je tema ovog ostvarenja. Predstava na humorističan način prikazuje koliko ljudi lako padaju pod uticaj drugih kada su nesrećni i ne vide izlaz iz problema.

Predstavu je režirao Mihal Bireš, koji se po prvi put našao u ovoj ulozi a u predstavi igraju Anjička Halupova, Jaroslav Hrješik, Zlatko Karlječik, Matej Hrk, Ivan Benka, Ivona Husar, Hana Hriešik, Ruženka Cicka i Jan Maglocki. Za muziku su bili zaduženi Miroslav Sabo i Dušan Svetlik. Scenografiju su uradili Mihal Bireš, Adam Strakušek i Jaroslav Suhanski.

Pre kovačičke premijere „Mamona duše“ je izvedena u Staroj Pazovi na smotri „Pozorišne lovorike“, gde je dobila pozitivne kritike a pojedinci i priznanja za svoje uloge. U planu je da ovo ostvarenje bude prikazano i u drugim slovačkim mestima a glumci KOKRAMA će pred kovačičku publiku i reprizno u decembru.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *