U toku pripreme za Božićno – novogodišnji vašar u Debeljači

U Debeljači su u toku pripreme za Božićno – novogodišnji vašar, prvi put u organizaciji grupe građana iz ovog mesta.

Meštani Debeljače, u nedelju 3. decembra, imaće prilike da uživaju u Božićno – novogodišnjem vašaru. Kako navodi jedan od organizatora, Bojan Čorogar, vašar će se održati duž ulice Trg Maršala Tita u centru Debeljače. U planu je da se pripremi čak 1000 palačinki a sredstva od prodaje će biti usmerena za dalje uređenje i ukrašavanje Debeljače.

Na vašaru će meštani, ali i svi posetioci imati prilike da osim palačinki kupe i med, hranu, razne igračke i ukrase, kuvano vino ali i da uživaju u nastupu debeljačkih omladinaca koji imaju svoj bend a ovo će biti i prilika da pokažu svoj talenat, navodi Bojan Čorogar. Nastupiće i mladi harmonikaš, Novak. Na vašaru će učestvovati i Udruženje žena „Bulka“, koje će predstaviti svoje proizvode. Vašaru će se obradovati i najmlađi posetioci. Njih će dočekati Deda Mraz, koji će se sa njima slikati a potom im podeliti paketiće.

U susret ovoj grupi građana je izašla i Turistička organizacija opštine Kovačica, koja je za ovu priliku dala tezge.

Ideja, kako kaže organizator ovog vašara, nije nastala odjednom. Ovaj događaj se planirao oko godinu dana. Uskoro će biti i oformljeno udruženje „Malo selo velikog srca“ a sve njihove aktivnosti će biti objavljivane i putem njihove Fejsbuk stranice.

Božićno – novogodišnji vašar u nedelju, počinje u 12 časova.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *