Zvuk harfe začuo se u Kovačici

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici je u sredu 20. decembra održan koncert harfe.

Prvi koncert harfe je u našoj opštini održala umetnica Marina Arsenijević 2020. godine u Domu kulture „Mihajlo Pupin“ u Idvoru na svečanom otvaranju Kampa za mlade talente. Drugi je upriličen u potkrovlju Galerije naivne umetnosti u Kovačici koji je za tu priliku 20. decembra bio ispunjen do poslednjeg mesta. Pored ulja na platnu ljubitelji umetnosti uživali su u majstorstvu harfistkinja – izuzetno talentovane Olge Sianta iz Kovačice i njene profesorke Andjele Stanković iz Novog Sada.

Siantova ide u peti razred Osnovne škole „Mlada pokolenja“ u Kovačici i treći je razred harfe kod pomenute umetnice u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu. Harfu je počela da svira 2022. godine a tokom 2023. godine je na prestižnim takmičenjima u Srbiji osvojila dve prve nagrade i jednu zlatnu plaketu. Domaćoj publici se predstavila sa delima Kange, Velkera, Andersa i Haselmansa.

Andjela Stanković je slično Olgi brzo napredovala i već 2020. godine završila master studije na Akademiji umetnosti u „srpskoj Atini“. Od početka školovanja u rodnom Novom Sadu do današnjih dana je dobitnik bezbroj respektabilnih nagrada u Srbiji i Evropi.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *