„Bakice“ nastavljaju sa mnogobrojnim aktivnostima

Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina iza sebe ima uspešnu godinu. 2023. je bila i jubilarna kada su članice proslavile 20 godina postojanja udruženja. I u novoj godini, „Bakice“ nastavljaju sa mnogobrojnim aktivnostima.

Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina prethodne godine obeležilo je 20 godina od svog osnivanja. Prema rečima predsednice pomenutog udruženja žena, Ane Bojer, na proslavi ovog značajnog jubileja je bilo jako lepo a prikazivali su i film o udruženju. Imali su veliki broj gostiju, kako iz Uzdina, tako i sa strane. Nakon proslave jubileja, „Bakice“ su nastavile sa svojim manifestacijama, koje organizuju već tradicionalno svake godine, kao naprimer „Lepa je rumunska nošnja“, „Dan rumunske košulje“ i „Ivandan“ „Etno – duga“ i mnoge druge, navodi Ana Bojer.

UŽ „Bakice“ iz Uzdina se već spremaju za sledeći manifestaciju a to je „Marcišor“ u martu i onda nastavljaju sa svim tradicionalnim manifestacijama kao i do sad. Predsednica uzdinskog udruženja žena navodi da imaju u planu i pisanje projekt, kako bi dobile sredstva za popravku krova na prostorijama udruženja.

Ove godine, planiran je i odlazak u Nišku banju, kao i učešće na mnogobrojnim manifestacijama, kako u opštini, tako i u Južnom Banatu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *