Otvorena vrata padinskog doma kulture svakog četvrtka od 11 do 12 časova

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik obišao je završne radove na Domu kulture „Mihal Babinka“ u Padini

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, obišao je u četvrtak 29. februara završne grube radove na amfiteatru Doma kulture „Mihal Babinka“ u Padini. Prema njegovim rečima, do sada je završena stolarija, vodovodna mreža, kao i kanalizaciona i hidrantska mreža a sada i grubi radovi na amfiteatru. Ugrađeno je 50 kubika tampona a potom i 120 kubika betona, navodi predsednik opštine Kovačica i dodaje , da za par dana počinju i radovi na električnim instalacijama.

Opština Kovačica je iz sopstvenih sredstava izdvojila 34 miliona dinara za malterisanje zidova, radove na plafonu, gletovanje, krečenje i opremanje, dok je putem projekta od Kancelarije za Slovake u dijaspori obezbedila za pomenute radove 300.000 evra a važnost ovog projekta prepoznalo je i Ministarstvo kulture koje će obezbediti još deset miliona dinara.

Radovi bi trebalo da budu privedeni kraju za 6 meseci a kako je naveo predsednik Hrubik, nada se, da će tad već moći da se organizuje i prva manifestacija u padinskom domu kulture.

Napredak radova na Domu kulture „Mihal Babinka“ mogu da dođu da pogledaju svi zainteresovani, svakog četvrtka od 11 do 12 časova.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *