Godinu dana hirurške ambulante u Kovačici

Tokom godinu dana rada hirurške ambulante u Domu zdravlja u Kovačici, pregledano je oko 1000 pacijenata i urađeno 350 intervencija.

Prošlo je godinu dana, od kako u Domu zdravlja Kovačica radi ambulanta za manje hirurške intervencije. Kako navodi hirurg, Dr Dušan Stojić, zajedno sa njegovim saradnicima i direktorom pomenutog doma zdravlja, Dr Sorinelom Živojinom došli su na ideju da se pacijenatima iz opštine pomogne, otvaranjem sale za manje hirurške intervencije. Na početku su bili skeptični, koliki će broj ljudi dolaziti, međutim, njihova očekivanja su bila opravdana, jer dolazi veliki broj pacijenata, kaže Dr Stojić.

Na početku je hirurška ambulanta radila jednom mesečno, a sada je to jednom nedeljno. Za godinu dana, koliko radi ambulanta, pregledali su oko 1000 pacijenata a urađeno je oko 350 intervencija i nije došlo ni do jedne komplikacije.

U ovoj ambulanti rade manje hirurške intervencije, koje mogu da se rade pod lokalnom anestezijom, kao što su masna tkiva, viseće promene, papilomi, ali i biopsija dojke, kao novi korak u smislu poboljšanja kvaliteta i nivoa usluga ove zdravstvene ustanove, navodi Dr Stojić.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *