Počele su prijave za dodelu paketa solidarne pomoći

Počela je prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći. Kako je naveo Fond PIO, prijave se mogu podneti zaključno sa 29. aprilom.

Kako na teritoriji cele Srbije, tako i na teritoriji opštine Kovačica, u toku je prijavljivanje za humanitarne pakete za naše najstarije i najugroženije sugrađane. Što se tiče pravila i procedura, predsednik Opštinskog udruženja penzionera Kovačica, Jan Korenj, navodi, da je PIO Fond raspisao oglas za dodelu humanitarnih paketa penzionerima koji imaju manju penziju od 24. 987,67 dinara.

PIO fond je ove godine obezbedio veća sredstva, ali je i doneo pravilnik po kojem treba da se postupa, da bi se dobili paketi. To znači da pakete ne dobijaju svi penzioneri koji imaju penziju manju od navedenog iznosa, već se gledaju i drugi kriterijumi, navodi Korenj i dodaje, da po pravilniku prioritet imaju najstariji penzioneri, kao i oni, koji nemaju imovinu ni druge prihode a u obzir se uzima i da li od te penzije izdržavaju još nekog.

Zahtevi penzionera koji žele da dobiju paket se prikupljaju do 29. aprila, nakon čega će komisija odrediti rang listu, koja se posle dostavlja Savezu penzionera Srbije. Konačna rang lista bi trebalo da bude sastavljena oko 9. maja, nakon čega sledi podela humanitarnih paketa, kaže predsednik Opštinskog udruženja penzionera Kovačica, Jan Korenj.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *