KUD „Sveti Sava“ priredio bogat kulturno – umetnički program

Kulturno umetniško društvo „Sveti Sava“ iz Crepaje je bogatim kulturno – umetničkim programom 19. maja proslavilo slavu prenos moštiju Svetog Save.

Na letnjoj pozornici u Crepaji smenjivali su se 19. maja pesma i igra povodom praznika posvećenog Svetom Savi po kome je kulturno umetnčko društvo u Crepaji i dobilo ime. Po prvi put je u ovom mestu slava prenos moštiju Svetog Save obeležena svečano uz bogat i šarolik program KUDa „Sveti Sava“. Prema rečima Vanje Čukanović Embeli, umetničkog rukovodioca KUD „Sveti Sava“, na programu su se predstavile sve sekcije ovog kulturno – umetničkog društva: folklorno zabavište, škola folklora, pripremni ansambl, prvi ansambl, ženska pevačka grupa, sve sekcije tamburaškog orkestra, najstariji veterani, kao i gosti iz Pančeva.

Da se u Crepaji folklor voli i razume, ali i da postoji mnogo talentovanih i posvećenih igrača, pevača i instrumentalista svedoči činjenica da danas KUD „Sveti Sava“ broji preko stotinu članova. U poslednjih godinu dana se priključilo i dosta dece, koja vredno rade i srećna su, kaže Vanja Čukanović Embeli.

KUD „Sveti Sava“ osnovano je 2003. godine. U početku je crkva dala svoje prostorije deci na upotrebu i zato je KUD i poneo ime Svetosavskog doma. Vremenom, članovi i grupe su se umnožavali, nastupi se nizali, KUD je zaživeo u selu. Uz podršku i trud članova odbora, mnogih ljudi pa i dece iz sela, uz pomoć lokalne samouprave, društvo je dobilo veće prostorije na upotrebu i bolje uslove za rad.

Članovi KUDa „Sveti Sava“ imaju pred sobom već zakazane nastupe kako kod nas tako i iza granice. U planu je putovanje za Bjeljinu, gde će nastupiti na festivalu krajem maja. Zatim sledi kratka letnja pauza a od avgusta se već pripremaju za zakazane nastupe i novu koncertnu sezonu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *