Dodeljena sredstva sportskim udruženjima opštine Kovačica

U sredu 22. maja su u opštini Kovačica predstavnici lokalne samouprave dodelili finansijska sredstva sportskim klubovima iz naše opštine.

Osam miliona su dobili naši sportski klubovi u prvom delu dodele novca 22. maja. Finansijska sredstva su odobrena na osnovu Javnog poziva za finansiranje posebnih programa u oblasti sporta u 2024. Sredstva su sportskim klubovima neophodna zbog takmičenja koja im predstoje do kraja sezone.

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik je istakao, da mu je bilo zadovoljstvo da dodeli ugovore sportskim udruženjima sa teritorije opštine Kovačica. Opština Kovačica je i ove godine opredelila u svom budžetu sredstva za finansiranje aktivnosti sportskih udruženja a ovaj konkurs je bio raspisan na ukupno 8 miliona dinara. Sva sportska udruženja su dobila svoja sredstva, naveo je Hrubik i dodao, da je novina ove godine to, da će biti i drugog kruga, gde će biti podeljenih 4 miliona dinara. Za sredstva na konkursu će opet moći da apliciraju sva sportska udruženja. Predsednik opštine je istakao, da će opština ove godine ukupno opredeliti za 50 posto više sredstava nego proteklih godina. Prošle godine je bilo dodeljeno 8 miliona, ove godine u dva kruga 12 miliona dinara za aktivnosti sportskih udruženja.

Finansijska sredstva je dobio i Karate klub „Spartak“ iz Debeljače. Aleksandra Kalmar, trener pomenutog kluba kaže da kao i drugim sportskim udruženjima, i njima dobijena sredstva od opštine Kovačica puno znače: „Deci će omogućiti da lakše izađu na takmičenja“, kaže Aleksandra Kalmar. ORK „Crepaja“ iz Crepaje je takođe među dobitnicima a Vladimir Georgijevski, trener pomenutog rukometnog kluba iz Crepaje je naveo da za njih ova sredstva znače rešavanje svih dugovanja koja imaju ka savezu, što se tiče kotizacije i sudija.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *