Preventivni pregledi i ovog vikenda u Kovačici! Besplatni, bez zakazivanja i bez knjižice

U Domu zdravlja u Kovačici će biti u nedelju 26. maja održana još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda. Ovog puta, pregledi će se raditi i na pedijatriji.

Ministarstvo zdravlja, usled velikog interesovanja građana, u nedelju, 26. maja, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije. Akcija će biti sprovedena i u Domu zdravlja u Kovačici.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, provere hormone štitaste žlezde, obave pulmološki pregled a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rentgen pluća. Takođe će se raditi i tumor markeri prostate.

Na pedijatriji će se obavljati pregled ravnih tabana i pregled kičme. Pregledi će se obavljati od 8 do 17 sati dok će laboratorija raditi od 7 do 14 časova. Iz Doma zdravlja Kovačica obaveštavaju sve one, koji su radili hormone i tumor markere u protekla tri meseca, da ne dolaze.

Protekle nedelje je 23 hiljade građana u Srbiji obavilo preventivne preglede, a kod njih 1.800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje, navodi Ministarstvo zdravlja. Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *