U Debeljači je u toku uređenje deponije

U Debeljači je prošle nedelje počela treća po redu ovogodišnja akcija čišćenja deponije. Apeluje se na građane, da savesno i odgovorno odlažu svoj otpad.

U Debeljači je u toku treća ovogodišnja akcija uređenja lokalne deponije. Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Debeljača, Stevana Lazičkog, uređenje deponije je počelo prošle nedelje. Pomenuta deponija je inače deponija inertnog otpada, kaže Lazički. To znači šut ili stare cigle i ostali građevinski otpad koji se odvozi na to mesto. Što se tiče stanovnika Debeljače, ima onih, koji su savesni i koji vode računa ali i oni nesavesni, koji otpad istovaraju odmah pored puta, pa čak i na put.

Apeluje se na građane da savesno odlažu svoj otpad, jer kako navodi Lazički, dovode i ljude koji žive u okolini u opasnost. Nedavno je bila situcija i da se deponija zapalila. Mesna zajednica Debeljača je morala ove godine po treći put da organizuje akciju uređenja, što kako kaže Lazički, nije jeftino. Svaka mašina se plaća po satu a budžeti nisu toliko veliki, da bi deponija mogla svakog meseca da se čisti, za čime ima potrebe. Cena čišćenja deponije je ekvivalentna ceni jednog dečjeg igrališta. Zato se mole građani da budu savesni i odgovorni, kako bi taj novac mogao da se preusmeri na nešto drugo, kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Debeljača.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *