Pobeda Poleta u poslednjem kolu

U poslednjem 30. kolu Vojvođanske lige Istok su fudbaleri idvorskog Poleta visokim rezultatom od 6:2 savladali Kozaru u Banatskom Velikom Selu.

Plavo-beli na kraju šampionata 2023/24 su na osmom mestu na tabeli. Imaju 42 boda, smo dva manje od petoplasiranog kluba. Prvak lige je Vojvodina 1928 iz Perleza koji je novi član Srpske lige grupa Vojvodina. U ligu niže ispadaju Radnički iz Kovina i ŽAK iz Kikinde.

U pretposlednjem 29. kolu Prve južnobanatske lige je u opštinskom derbiju, Dolina iz Padine je pobedila Spartak 1911 iz Debeljače sa 3:1. Unirea iz Uzdina je visokim rezultatom od 8:1 porazila u Alibunaru Budućnost. Dolina je uz Crvenu zvezdu na drugom mestu sa 60 bodova. Kolo pre kraja Dolovo ima tri boda više od Padine i Pavliša. Unirea je peta sa 46 bodova, Spartak jedanaesti sa 37 bodova. Sve utakmice poslednjeg kola u ovoj ligi počinju 9. juna u 17 časova 30 minuta. U Debeljači crveno-beli igraju protiv prvoplasiranog Dolova. U Uzdinu Unirea sa sastaje sa ekipom Glogonja za četvrto mesto. Ševac u Kusiću je domaćin Dolini.

Opštinski derbi je odigran i u poslednjem kolu Opštinske ligi Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. U Samošu je posle preokreta Slavija pobedila Pobedu sa 3:2. Jedinstvo je u Dubovcu pobedio Vojvodinu iz Crepaje sa 9:4. Slavija je na kraju prvenstva druga sa 38 bodova, Vojvodina četvrta sa 28 a Pobeda sedma sa 10 bodova. Šampion lige je Kolonija iz Kovina koji je novi član Druge južnobanatske lige a da li će u viši rang takmičenja ići i drugoplasirana Slavija iz Kovačice znaće se za dve nedelje posle odigranih baraž utakmica iz viših liga.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *