U Crepaji održan prvi susret veterana folklora

U Crepaji je za dane vikenda održan prvi susret veterana folklora.

Veterani Kulturno – umetničkog društva „Sveti Sava“ iz Crepaje ugostili su 1. juna svoje prijatelje iz desetak Kulturno – umetničkih društava. U bogatom kulturno – umetničkom programu koji je održan na letnjoj pozornici svi posetioci su imali priliku da uživaju u srpskoj tradicionalnoj igri i pesmi.

Prema rečima Branka Topolovačkog iz KUD „Sveti Sava“ Crepaja, veterani ovog kulturno – umetničkog društva rade već nekoliko godina a pošto su oni dosta putovali, red je došao da i oni ugoste druga kulturno – umetnička društva, kaže Topolovački. Kao gosti, nastupila su društva iz Beograda, Pančeva, Alibunara, Ostrova, Mramorka, Starčeva, Žablja, Gospođinaca.

Na repertoaru su bile igre iz svih delova Srbije a veterani su na sceni pokazali puno pozitivne energije i vitalnost, na kojima bi im mnogi pozavideli. Osim nastupa bila je ovo i prilika za druženje ljubitelja narodne igre i pesme.

Susreti veterana organizuju se skoro svakog vikenda. Naredni susret kome će prisustvovati i folkloraši iz Crepaje održaće se već 16. juna ovoga puta u Velikoj Plani.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *