U Padini uskoro dečje kreativne radionice

U ogranku Opštinske biblioteke u Padini od 9. do 24. jula biće organizovane letnje kreativne radionice za decu.

Opštinska biblioteka je i ovog leta za sve zainteresovane mališane pripremila seriju kreativnih radionica u ograncima u Padini i Kovačici. Prema rečima Slobodana Stevanovskog, direktora Opštinske biblioteke Kovačica radionice će se u Padini organizovati u periodu od 9. do 24. jula i obuhvatiće razne teme, od umetnosti preko psihologije i hemije do pozorišta i književnosti. U Kovačici će radionice biti održane u avgustu. Pošto je opštinska biblioteka u pitanju, sva deca mogu da dođu na radionice koje žele, tako da i deca iz Kovačice mogu učestvovati u radionicama u Padini, kaže Stevanovski.

Osim što na ovaj način deca kreativno sa svojim drugarima provode letnji raspust, ujedno imaju priliku da borave u bibliotekama i na taj način stiču naviku da posećuju hram knjiga. Najvažnije je da mladi uđu u biblioteku i postanu čitaoci, jer tu naviku treba sticati od malena, dodaje direktor Opštinske biblioteke Kovačica.

Opštinska biblioteka osim sa korisnicima sarađuje i sa piscima. Iza sebe ima niz izdatih naslova pre svega lokalnih pisaca. Ove godine u planu su tri nove knjige.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *