DFA „Vločka“ iz Kovačice nastavlja da niže uspehe

Od 28. do 30. juna se u mestu Dulovce u Slovačkoj održava Međunarodni omladinski i dečiji folklorni festival. Nastupa i „Vločka“, dečiji folklorni ansambl Osnovne škole „Mlada pokolenja“ iz Kovačice.

Posle trostrukog uzastopnog trijumfa na Dečijem folklornom festivalu „Zlata brana“ u Kisaču i nedavne velike pobede na republičkom takmičenju u Aranđelovcu, dečiji folklorni ansambl Osnovne škole „Mlada pokolenja“ iz Kovačice – „Vločka“ nastupa na Međunarodnom omladinskom i dečijem folklornom festivalu u mestu Dulovce na jugu Slovačke.

Prema rečima koreografkinje „Vločke“ Zuzane Petrik, na festival u Dulovce putuju jer su i prošle godine osvojili prvu nagradu na dečjem folklornom festivalu u Kisaču. Ovogodišnjom pobedom su jako zadovoljni, i ponosni, dodaje Petrikova. Svi članovi folklornog ansambla su obavezni da redovno dolaze na probe, kako bi njihovi nastupi ostali na najvišem nivou.

Režiserka programa prvog dana festivala namenjenog Slovacima iz dijaspore, kada nastupa „Vločka“, prvi put je Monika Necpalova. Prema njenim rečima, pripremaju jedan veoma zanimljiv program, u kojem će nastupati osim dece iz Kovačice i deca iz Velike Britanije, Hrvatske, Mađarske, Rumunske. Osim folklora, program će sadržati i razne pozorišne momente a u jednom trenutku, na sceni će se naći čak 160 učesnika koji će zajedno izvesti tačku.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *